top of page
SolaHK.JPG

#JegStøtterRegnbuen

Last ned kampanjemateriell her:

I inngangen til pride-måneden 2021 trakk vi i Raballder Håndball den 1. juni frem viktigheten av at heterofile forbilder viser vei for å gjøre idretten trygg for LHBT-personer, da vi mener at dette har manglet i tidligere inkluderingsarbeid.


I løpet av juni svarte store deler av idretten på oppfordringen.


Vi mener at frykten for reaksjonene ved å stå frem som skeiv i idretten, i mange tilfeller er større enn de faktiske negative reaksjonene man får. De fleste av de få som står frem, får nesten utelukkende positive opplevelser.


Vi tror ikke det tar lang tid før de første mannlige toppidrettsutøverne står frem som skeive. De finnes. Men idet mange talenter gjennom alle tider har sluttet med idrett i tidlig alder, er skeive massivt underrepresentert i toppidretten i dag.


Fra den dagen det ikke er noe problem å være åpen, og alle opplever at idretten er like inkluderende for skeive som for heterofile, vil det fortsatt ta mange år før en ny generasjon vil dominere toppidretten. Vi er ikke der ennå, men bidragene fra mange av Norges største idrettsstjerner gir oss troen på at vi denne måneden har kommet ett skritt nærmere til å kunne starte nedtellingen.

Vi er ikke i mål ennå


Når Pride-måneden nå er over, har vi noen enkle oppfordringer for at vi kan nærme oss dette punktet:

 

  • vær obs på at homofile er en usynlig minoritet, og at det kan være noen du kjenner som bærer på en hemmelighet som de ikke tør å fortelle deg

  • være et tydelig forbilde. Tør å snakke om temaet og vise andre at du støtter mangfoldet, også regnbuemangfoldet. Akkurat DIN utvetydige støtte kan bety all verden for en du kjenner

  • fortelle de rundt deg at alle personer er velkommen i idretten, uavhengig av legning og kjønnsidentitet

  • hvis noen på spøk eller alvor uttaler noe som kan være støtende overfor andre, tør å si at det ikke er greit

  • frykt og inkludering, sorg og glede, støtte og utstøting, heterofili og homofili - eksisterer ikke bare i Pride-måneden. Vær tydelig og konsekvent hele året!

 

Bildene på denne siden viser bare noen få av forbildene som har bidratt til #JegStøtterRegnbuen-kampanjen, men i virkeligheten er det mange flere, både i toppidretten og i bredden.

 

Vi i Raballder Håndball takker alle de som har bidratt til kampanjen. Ta gjerne kontakt med oss dersom dere behøver innspill eller en samarbeidspartner for fremtidig inkluderingsarbeid. Kampen er ikke over – arbeidet for å gjøre idretten mer LHBT-vennlig fortsetter!

VladimirVukicevic.JPG
Myrhol.jpg
Sparta Sarpsborg.JPG
Basket.jpg
Martin pride.jpg
maren pride.png
Nærbø.jpg
bottom of page